18 Nisan 2011 Pazartesi

Just Go With It (2011)

Yönetmenliğini Adam Sandler ile "Big Daddy", "I Now Pronounce You Chuck and Larry", "You Don't Mess With Zohan" ve "Grown Ups" gibi filmlerde birlikte çalıştığı Dennis Dugan'ın üstlendiği Just Go With It'in senaryosu ise Allan Loeb ("Wall Street: Money Never Sleeps") ve Timothy Dowling'e aittir. Başrollerinde Adam Sandler, Jennifer Aniston ve Nicole Kidman oynamaktadır.

Danny (Adam Sandler) başından geçen talihsiz bir evlilik arifesi sonrasında bekar ve çapkın olarak yaşamını sürdüren bir plastik cerrahtır. Boşanmak üzere olduğu yalanıyla bir sürü kadını tavlamaktadır. Fakat son birlikte olduğu genç ve güzel öğretmen sevgilisi Palmer'a aşık olmuştur. Palmer, Danny'e inanması için boşanmak üzere olduğu karısı ile tanışmak ister. Danny de bu gerçeği gizlemek için asistanı Katherine'i (Jennifer Aniston) Hawaii'de geçirecekleri bir hafta sonu tatilinde müstakbel eski eşi rolünü oynaması için ikna eder.

Adam Sandler'ın tipik romantik komedilerine yeni bir örnek olan film, boş vakit geçirmek için izlenebilecek ama çok fazla komedi sahnesi içermeyen 116 dakikalık bir yapım olmuş. 1969 doğumlu Jennifer Aniston, Adam Sandler'dan 3 yaş küçük olmasına rağmen ondan daha yaşlı görünüyor ve ideal bir çift olarak ekrana maalesef yansımıyor. Performansını genelde çok başarılı bulamadığım (ya da hep benzer rollerde yer aldığından) için de böyle bir etki yaratmış olabilir. Tabi ortada uzun soluklu "Friends" dizisinin getirdiği bir Emmy Ödülü (2002, En iyi kadın oyuncu - komedi) ve Altın Küre Ödülü (2003, En iyi kadın oyuncu - müzikal ya da komedi) var. Bu iki ödül de aslında Anniston'ı diğer oyuncuların arasından çekip yükselmesine sebep oluyor.

Otuzdan fazla romantik-komedi filmiyle "yakışıklı değil ama sempatik" tipinin örneklerinden olan Adam Sandler, bu filminde de fazla şaşırtmayan bir rol oynamaktadır. "The Wedding Singer", "Anger Management", "Spanglish", "50 First Dates" ve "Click" gibi filmlerin yanında vasat bir konuya sahip Just Go With It, artık Sandler'ın farklı projelerde yer almayacağına seyirciyi adeta ikna ediyor. Oyunculuğunun keyifle izlendiği ve bunu da bir sürü ödül adaylığı ve ödülle taçlandıran Sandler, 1999 yılında ("Big Daddy") sinema dalında en kötü aktör Razzie ödülünü de alarak herkesi şaşırtmıştır.

En göz alıcı ve eğlenceli karakter ise kesinlikle yardımcı kadın rolündeki Nicole Kidman'ın oynadığı Devlin Adams'tır! Beklenmedik şekilde filme dahil olması ve ansızın ortaya çıkması filme ayrı bir enerji katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...