26 Nisan 2011 Salı

No Strings Attached (2011)

Afişi ve oyuncularıyla dikkat çeken No String Attached, Elizabeth Meriwether tarafından kaleme alınıp “Ghostbusters 1-2” ve “Father’s Day” in yönetmeni Ivan Reitman tarafından yönetilmiştir. Romantik komedi türünün alışılagelmiş bir örneği olarak seyircinin karşısına çıksa da favori gösterilecek kadar başarılı görünmüyor. Natalie Portman ve Ashton Kutcher’ın isimleri izlemek için en büyük sebep çünkü filmin tek silahı bu çift!

Emma (Portman), 14 yaşlarındayken bir yaz kampında Adam   (Kutcher) ile tanışır ve bu garip çocuğu elinin tersiyle reddeder. Tam ergen çağındaki bu iki çocuk yıllar geçtikten sonra tesadüfen tekrar karşılaşırlar. Fakat bu sefer Emma Adam’ı bırakın reddetmeyi, gözünü açtığında yatakta yanında bulur. Üstelik Emma da Adam da bu durumdan çok memnun kalır. İlişkiye girmekte son derece başarısız olan Emma, babası tarafından aldatılan (!) Adam ile duygusal bir ilişkiye girmeden ve bağ kurmadan cinsel beraberliklerini devam ettirirler. Bazı kurallarla bunu gayet de başarılı şekilde devam ettirirler. Taa ki… (Romantik komedi severler senaryonun devamını rahatça tahmin edebilir.)

Black Swan”den sonra Portman’ı böyle bir senaryoda görmek çok mutlu etmiyor. Bu projede yer almayı nasıl kabul ettiğini çözmek çok zor. Belki bir iki sene önce çekilseydi böyle bir etki yaratmazdı. Lakin “Black Swan”den sonra daha başarılı projelerde yer alması bekleniyor. İki filmin çekim arasının çok uzun olmaması ve Oscar alacağı da kesinleşmemesi bahane olabilir ama oyuncuların da bunu az çok tahmin etmesi gerekmez mi?

1978 doğumlu oyuncu, stand-up’çı ve yapımcı Ashton Kutcher, “Butterfly Effect” dışında neredeyse tüm filmlerde benzer rolleri oynayarak seyirciyi şaşırtmamaktan öte hafifçe bezdiriyor. Komedide başarılı olduğundan şüphe yok. Hatta “A Lot Like Love” ve “Just Married” gibi senaryosu diğerlerine oranla dişe dokunur filmlerde çok daha başarılı bir performans sürdürdüğü aşikar. Lakin çok klasik bir senaryo, açıkta kalan bir sürü olay ve gereğinden fazla yan karakter (hatta bunu yardımcı oyuncular silsilesi olarak da adlandırabiliriz) var. Boş yere ufak tefek konular işlenmiş ama bağlanamamış. 110 dakika bu senaryo için uzun bile sayılabilir. “Sadece komedi, amaç gülmek” demeyin çünkü romantik komedi türünde bu filmi katlayacak harika filmler listeleyebilirim :)

(Ayrıca, bu yapımın "Love & Other Drugs" filmiyle benzeşen bir çok yönü var: Beraberliğe bakış açısı, kadın-erkek ilişkileri, çıkarlı ilişkiler, ilişkinin boyutu vs. Portman-Kutcher mı yoksa Anne Hathaway-Jake Gyllenhaal çiftini mi tercih edersiniz o size kalmış.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...