27 Mayıs 2011 Cuma

Something Borrowed (2011)

Bugün sinema salonlarında gösterime giren romantik komedi türünde izlenebilecek Something Borrowed, “The Girl Next Door”un yönetmeni Luke Greenfield tarafından yönetilmiş; Jennie Snyder tarafından Emily Giff’in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanmıştır. 35 milyon $ bütçeli ABD yapımı filmin başrollerinde Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, Colin Egglesfield ve John Krasinski yer alıyor.

Darcy (Hudson) ile çocukluktan beri çok yakın arkadaş olan Rachel, New York’ta bir hukuk bürosunda çalışan başarılı bir avukattır. Müzmin bekarlığı yüzünden sürekli Darcy’den eleştiri alan bu sadık dost, 30. doğum gününü kutladığı gece hukuk fakültesinden beri delice aşık olduğu Dex ile beraber olur! Yalnız ortada ufak bir sorun vardır: Dex ve Darcy nişanlıdır! Bu durumda Rachel ne yapacak? Rachel aşkı mı seçecek yoksa sadık bir dost olarak yoluna devam mı edecek? 


Film orta karar eğlence sunsa da işin içinde en yakın arkadaşının nişanlısı ile bile bile beraber olmak varsa ister istemez bir tepki yaratıyor. Rachel karakterine bir çok sahnede ciddi anlamda sinirlenebiliyorsunuz. Tabi ki bu rahatsızlık durumu filmin eksisi sayılamaz çünkü senaryo bu konu üzerine kuruluyor. Bununda birlikte, film diğer romantik komediler gibi boş vakitte izlenebilecek bir düzeye sahip. Hatta boş vakitte ve evde seyredilebilecek düzeyde de denebilir çünkü izledikten sonra toz bulutu halinde uçup giden bir etkisi var :)

Filmi izlememin tek sebebi olan Kate Hudson gene göz doldurucu! Neşesini, doğallığını ve belki de cazibesini her filme çok güzel aktarabiliyor. 1979 doğumlu oyuncu 2000 yılında “Almost Famous” filmi ile en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar adayı olmuştu. Drew Barrymore ya da Meg Ryan gibi onun da romantik komedi filmlerine her zaman çok yakıştığını düşünüyorum. Filmin başrol sahibi (benim sevmediğim Rachel) Ginnifer Goodwin “Mona Lisa Smile”, “Win a Date with Tad Hamilton”, “Walk the Line”, “He’s Just not That Into You” filmlerinde rol alan romantik komedi türünün orta şeker bilinen bir oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Neredeyse rol aldığı her filmi izlemiş olmama rağmen bir türlü ısınamadım kendisine. Belki de Kate Hudson ya da Kirsten Dunst gibi star ışığı olmadığı için böyle bir etki yaratamadı. İlerde umarım başka filmlerini izledikten sonra bu sözümü yedirir bana :)  Filmin erkek oyuncularına gelince Colin Egglesfield Dex karakterinde çok etkili görünmüyor. Sanki duygularını çok rahat açığa çıkaramayan bir hali var. “Leatherheads”, “License to Wed”, “It’s Complicated” ve “Away We Go” filmlerinde rol alan John Krasinski ise yardımcı erkek rolü ile başrol erkek oyuncusuna taş çıkaran bir sevimlilik ve doğallıkla ön plana çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...