6 Haziran 2011 Pazartesi

Love and Other Impossible Pursuits (2009)

Black Swan” sonrasında ardı arkası kesilmeden izlediğim Natalie Portman filmlerine en son diğer adı The Other Woman olarak da duyurulan ABD yapımı 119 dakikalık Love and Other Impossible Pursuits eklendi. “Bounce”’un yönetmen ve senaristliğini, “Marley & Me”nin senaristliğini üstlenen Don Roos, Ayelet Waldman’in aynı adlı kitabından uyarlayarak filmi kaleme alırken aynı zamanda yönetiyor. Türkiye’de gösterime bile girmeyen film birçok ülkede DVD olarak satışa bile çıkmış. Oyuncu kadrosu iki başarılı kadın ile göze çarpıyor: Natalie Portman ve Lisa Kudrow ile Scott Cohen.

Harvard’lı avukat Emilia Grrenleaf (Portman) elinde olmadan patronu Jack’e (Cohen) aşık olur. Mutsuz bir evliliğe sahip Jack’in ise en büyük gurur kaynağı ve neşesi oğlu William’dır. Jack, Emilia’nın ilgisine karşı koyamaz ve ilişkileri bir süre sonra Emilia’nın gebeliğe ile ciddileşir. Doktor eşi Carolyn’den (Kudrow) boşanarak Emilia ile evlenen Jack kızlarının doğumuyla mutluluğu yeniden bulur. Lakin bu evlilik acı bir olayla sekteye uğrar ve Emilia üstesinden gelmekte oldukça zorlanır. Bununla birlikte üvey anne olmanın yaşattığı problemlerle başa çıkmaya çalışırken "diğer kadın" damgası da onu çıkmaz yola sürüklemektedir.


Dram filmlerinde genellikle aldatılan kadın tarafından bakılmasına karşın bu sefer “diğer kadın” sıfatındaki aldatmaya sebep olan kadın gözüyle hayata bakmak aslında konuyu ilgi çekici yapıyor. Portman’ın o masum güzelliğine hayran olurken bir evliliği yıktığı için antipati de duyuyorsunuz. Bunun yanında her zamanki gibi aldatan erkeğe lanetler okurken tek suçsuz olan mutsuz evliliğin meyvesi çocuğa çok üzülüyorsunuz. Filmin gidişatı baştan sona değil; geçmişe dönüşler oldukça sık yaşanıyor. Bu da tabi ki heyecan ve merakı arttırıyor. Kitaptan uyarlama olmasına rağmen oldukça başarılı bir senaryoya sahip. Belki de kitap olayı çok dolu dolu yaşattığı için filmde de kopukluklara rastlamıyorsunuz. Bununla birlikte, bolca bunalım sahnesi zaman zaman rahatsız edici hal alıyor. Konu zaten insanın vicdanını sorgulatırken bir de dram üstüne dram yaşatması, kime ne için üzüleceğinizi bilememeniz filmin güzel olup olmadığına dair kesin bir yargıya vardırmıyor.

Natalie Portman oldukça durgun ve bunalım bir karakteri başarılı bir şekilde canlandırırken, Scott Cohen ne yazık ki göz dolduramıyor. Bir çok dizi ve filmde rol alan 1961 doğumlu aktörün “The 10th Kingdom”, “NYPD Blue”, “Gilmore Girls”, “Street Time”, “The Men’s Room” ve “The Return of Jezebel James” gibi TV dizilerinde daha başarılı olduğundan şüphe yok. “Friends” dizisinin Phoebe Buffay’i olarak bilinen Lisa Kudrow ise filmin en göz alıcı oyunculuğuna sahip! 1963 doğumlu oyuncu 1989 tarihinden itibaren sayısız dizi ve filmlerde izleyici karşısına çıkıyor. Beyazperdede rol aldığı filmler arasında “The Opposite of Sex”, “Analyze This”, “Dr. Dolittle 2”, “Analyze That”, “Happy Endings” ve “P.S. I Love You” bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...