13 Haziran 2011 Pazartesi

The Ward (2010)

Korku-gerilim filmleri denince akla ilk gelen isimlerden olan usta yönetmen, senarist, yapımcı John Carpenter'ın dönüşü olarak sunulan The Ward, ne yazık ki muhteşem bir dönüş olarak seyircinin karşısına çıkamıyor. Afişi bu tür için başarılı olsa da (sarışın Amber Heard büyük bir avantaj olmuş o ayrı), 88 dakika seyirciyi büyük bir korku ve dehşet içine düşüremiyor. Michael Rasmussen ve Shawn Rasmussen'in yazdığı filmin oyuncuları ise orta şeker başarılıktaki Amber Heard, Lyndsy Fonseca ve Danielle Panabaker'dır.

Kristen (Heard) bir çiftlik evini yakar ve ardından sadece kadın hastaların yer aldığı bir akıl hastanesine götürülür. Yangından öncesini hiçbir şekilde hatırlamamaktadır. Tedavisi bir yandan devam ederken, dehşet bir görüntüye sahip olan hayalet onu ve diğer kadın hastaları rahatsız etmeye başlar. Yaşadıklarını ne doktoruna ne de hasta bakıcılara inandıramayan Kristen, hayatta kalma savaşı vermeye çalışır.

Klişelerin havada uçuşmasına rağmen birkaç sahnede yerinizden hoplayabiliyorsunuz. Ses yükseldi mi işlerin yolunda gitmeyeceğini anlayarak kalbiniz küt küt atar ya, işte filmde de ses yükselince işler ters gidiyor ve kalbiniz buna güzelce tepki veriyor. Yani korku gerilim yapımlarında alışık olduğumuz bir durum burada da hayat bulmaktadır. Bununla birlikte, 1966 yılında geçen bir filme göre kostümler, renkler ve atmosfer başarılı bir şekilde ekrana yansımış. Bu gene de filmi ne yazık ki güzel kılamıyor. Parçalar yavaş yavaş birleşse de izlenilen birçok hastane filminden sonra nerede ne olabileceğini tahmin edebiliyorsunuz çünkü yaratıcılık filme pek uğramıyor. Tabi bunları sıralarken Carpenter üstada saygısızlık etmemek lazım. Zira korku gerilim filmlerini bize sevdirenlerin arasında önemli bir yeri var. 1948 doğumlu yönetmen, adını en çok "The Fog", "Halloween" serisi, "The Thing", "Willage of the Damned", "Ghosts of Mars" filmleriyle duyurmuştur. Kendine has yöntemlerle korku-gerilim filmlerine büyük katkı sağlamıştır. Filmdeki bazı sahneleri klişe bulmamıza sebep olan da belki John Carpenter'ın bu türe kazandırdıklarıdır. Başarılı onca film sonrasında seyirci neyin ne olacağını tahmin edecek duruma gelmişken, onu eleştirmem ne kadar doğru olur bilinmez :)

Başrol oyuncusu Amber Heard'e gelirsek... 1986 doğumlu oyuncu daha önce "North Country", "Alpha Dog", "Never Back Down", "Zombieland", "The Stepfather", "The Joneses" gibi filmlerle izleyici karşısına çıkmıştı. Korku gerilim filmlerinde sıkça kullanılan sarışın figürünü aslında hiç de fena oynamıyor. Diğer oyuncularla birlikte sergilenen performans orta düzey bir korku filmi için başarılı bile sayılabilir. Tabi zamanla güzelliğinin yanı sıra mimiklerini de kullanmayı öğrenirse sinemaseverlerin başarılı oyuncular listesine girecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...