1 Temmuz 2011 Cuma

You Again? (2010)

Kadınlarla dolu 105 dakikalık bir komedi filmi izlemek istiyorsanız You Again? son zamanlarda çekilen filmlerde ideal bir tercih olabilir! Komedi deyince sadece erkeklerin var olmadığını ya da en azından alternatiflerin çoğalmış olduğunu görmek seyirciyi mutlu ediyor. Moe Jelline’nin kaleme aldığı filmin yapımcısı ve yönetmeni “Who’s Your Dady?” ve “She’s the Man” filmlerinden anımsadığımız yönetmen Andy Fickman. Kristen Bell, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver, Kristen Chenoweth, Odette Annable ve Betty White ise kadınlar kadrosunun parlak yıldızları olarak arzı endam ediyorlar.

Ağabeyinin düğünü için yola çıkan başarılı halkla ilişkiler uzmanı Marni hiç de beklemediği bir durumla karşılaşır. Lisedeki en büyük düşmanı abisiyle evlenmektedir! Üstelik bu müstakbel gelin, geçmişte yaşattığı tüm olayları ve kötülüklerin üzerine sünger çekmiştir. Marni ne yapacağını bilemezken bu sefer de annesinin istemediği ot dibinde biter! Müstakbel gelinin teyzesi, Marni’nin lisedeki düşmanı çıkar. İki nesil arasındaki bu savaş nasıl komediye ve savaşa döner, buyurun izleyin!

Orta karar senaryo başarılı oyuncularla bir araya gelince izlenir hale geliyor. Komedi filmlerinin vazgeçilmez unsuru müzik de eklenince hoş vakit geçirebileceğiniz ama balon misali izledikten sonra aklınızda kalmayacak bir film ortaya çıkıyor.  Çok fazla güldüren sahnesi de bulunmuyor. Bu yüzden tam bir komedi filmi sayılır mı yoksa başarısız bir komedi filmi mi denir emin değilim. Tabi kadronun çok büyük oranda kadınlardan oluşması renk cümbüşünü de yanına ekliyor. Kıyafetler, saçlar, makyajlar görsellik olarak keyif veriyor (bunu derken aklınıza “Sex and the City"deki muhteşem kıyafetler gelmesin, o kadar da değil).


1980 doğumlu Kristen Bell, hem sinema hem de televizyonu bir arada götüren oyuncular arasında yerini alıyor. “Forgetting Sarah Marshall”, “When in Rome”, “Get Him to Greek”, “Scream 4” sinema filmlerinin yanında  “Veronica Mars”, “Heroes” ve “Gossip Girl” gibi dizilerde adını ve oyunculuğunu konuşturuyor. Göz dolduracak oyunculuğunun olmadığını düşünsem de romantik komedi filmlerinde orta şeker başarısıyla yolunda ilerliyor. Filmi ayakta tutanın aslında Jamie Lee Curtis ve Sigourney Weaver olduğunu kabul etmek lazım. Korku filmlerinin unutulmaz ismi Jamie Lee Curtis, “Trading Places” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu Bafta ödülünü, “True Lies” ile en iyi kadın oyuncu Altın Küre ödülünü kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...