10 Ekim 2011 Pazartesi

Ceremony (2010)

Tören

Kill Bill” nedeniyle Uma Thurman’ın filmlerini koşulsuz izlemeye niyetlenmem, bazı filmlerini gördükten sonra keyfimin kaçmasına neden oluyor. İşin sırrı Uma Thurman’da değil filmin kendisindeymiş meğerse. Max Winkler’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ABD yapımı filmin başrollerinde Thurman, Michael Angarano, Lee Pace ve Rebecca Mader yer almaktadır.

Sam eski bir arkadaşının gönlünü tekrardan alabilmek için onunla bir hafta sonu tatili planlar. Gidecekleri yer ise ünlü bir belgesel yapımcısının sahildeki evidir. Fakat daha sonra Sam’in arkadaşı anlar ki amaç onun gönlünü almak değil, yapımcının evlenmek üzere olduğu nişanlısı Zoe’ye yakın durmaktır.

Konu aslında hiç de fena değil. Hatta romantik bir komedi için başarılı bir malzemeye de sahip görünüyor. Diğer yandan, senaryo o kadar sıradan kaleme alınmış ki cezbedici bir tarafını yakalayamıyorsunuz. Diyaloglarda herhangi bir yaratıcılık ya da izleyiciyi ekrana bağlayacak çarpıcılık bulunmuyor. Yazılan karakterler çok detaylandırılmamış. Bu da onlarla aranızda bir elektriğin olmasını engelliyor. Etkileyici ve düşünülmüş, ince detaylara sahip kurgudan da eser yok. Adın da fark edildiği gibi zaman dilimi bir nikah öncesini kapsadığı için mekan, dekor ve kostümlerin göz alıcı olması bekleniyor. Bu açıdan çok kötü sayılmasa da (özellikle sahil kenarındaki ev!) tek başına kurtarıcı görevini üstlenemiyor. Film müzikleri ise genel vasatlığa rağmen başarılı kabul edilebilir. En azından birazcık daha zamanın akmasına yardımcı oluyor.
Oyuncu kadrosuna gelindiğinde ise, Uma Thurman her zamanki gibi göz kamaştırıyor. Saf ve aşık bir kadını tüm güzel ve alımlı haliyle canlandırıyor. Lakin o bile filmi kurtarmaya yetmiyor. Uma Thurman’a eşlik eden 1987 doğumlu Michael Angarano ise daha önceden “Will & Grace” ve “Less Than Perfect” gibi TV dizilerinde, orta derecedeki bir kaç sinema ve TV filmlerinde rol almış. Bu filmde çok etkileyici bir performans sergileyemese de en azından Uma Thurman ile başrolü oynamak onun için büyük bir şans olarak görünüyor. Genç yaşında bu şansı umarım ona daha güzel projeler getirir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...