30 Temmuz 2012 Pazartesi

The Decoy Bride (2011)


Sahte Gelin

20 Temmuz’da gösterime girdiğinde türü romantik komedi diye izlemeye koyulduğum Sahte Gelin, büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu tür için çok büyük beklenti beslemeye gerek duyulmasa da vasat olanları bünye kabul etmiyor. Yönetmen koltuğunda Sheree Folkson’un oturduğu Birleşik Krallık yapımının senaryosunu Neil Jaworski ve Sally Philips kaleme almaktadırlar. 89 dakikalık filmin oyuncu kadrosunda ise David Tennant, Alice Eve, Kelly MacDonald yer alıyorlar.

Hollywood’un en ünlülerinden Lara Tyler, yazar James Arber’la evlenmeye karar verir. Ama ortada büyük bir sorun vardır: Paparazzi! Meşhur olmanın bedelini gözlerden uzakta evlenmek için yer aramaya koyularak öderler. Lakin hiç kolay olmayacaktır. Menajerleri çözümü Hegg Adası’nda eski bir şatoyu kiralamakla çözerler. Sorun bunla da bitmez çünkü hala ortada bitmek tükenmeyen paparazzi vardır. Fotoğraf almadan kurtulamayacaklarını bildikleri için sahte gelin bulmaya karar verirler.


Romantik komedi türü için bilindik bir müzik denilebilir. Çok akılda kalıcı, mutlu edici veya şaşırtıcı gelmiyor kulağa. Mekan, dekor, kostüm detayları düğün temalı bir film için fena değil. Mekan olarak seçilen ada elbette yemyeşil manzarasıyla seyirliği arttırıyor. Sahil de en az yeşillik kadar güzeldi. Senaryoya gelindiğinde ise romantik komedi furyasından alnı ak çıkacağa benzemiyor. Öncelikle karakterlerde sorun var. Karakterler sanki tiplemelere daha yakın. Hiçbir karaktere ısınamadım. Tabi illa ısınmak gerekiyor mu, o da ayrı bir muamma. Şunu da unutmamak gerekir ki romantik komedi filmlerinde mutlaka bir taraf size daha yakın gelir. Aksi takdirde filmden zevk alınmaz. O meyillenme filmi daha başarılı kılar. Sahte Gelin’de ise hiç bir karakterin tarafını tutamadım. Oyunculuklar mı başarılı değil acaba diye düşünsem de diyaloglar, senaryo da ilgi çekici gelmedi. Projenin bir “olmamışlığı” var sanırım. Senaryo biraz daha kuvvetli ele alınıp kurgu öne çıksaydı eminim vasat üstü bir konuma sahip olabilirdi.
Ben beğenmesem de IMDB’den 5.6 almıştır. Neyse ki Rotten Tomatoes’tan 24 vermiş de kendime yandaş bulabildim. Gelen eleştiriler genellikle filmin çıtır çerezlik, boş vakit geçirmek için olduğu yönündedir. Akılda kalmayacak bir hikayeye sahip olmasındaki eleştirilerle hem fikirim.

1976 İskoçya doğumlu Kelly McDonald, “Trainspotting”, “No Country for Old Men”, “Brave”, “Nanny McPhee” filmleriyle kariyerinde hızla tırmanmıştır. “No Country for Old Men” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu Bafta adayı olmuştur. Filmdeki karakteri sevemediğim için, McDonald performansı ilgi çekici veya başarılı gelmedi. Zaten ortada çok dikkat çekecek bir performans sergilenmiyor. Buna oyuncuya yansıtmak uygun mudur bilmiyorum ama “No Country for Old Men”deki oyunculuk sonrası bu rol fazla yetersiz geldi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...