8 Temmuz 2013 Pazartesi

The Stroller Strategy (Aşk Taktikleri) (2013)


Aşk Taktikleri

28 Haziran’da romantik komedi kategorisinde gösterime giren Aşk Taktikleri, bilinen bir konuyu tekrar ele alarak seyirciye sunuyor. 90 dakikalık Fransa yapımının yönetmenliğini Clement Michel üstleniyor. İlk uzun metrajlı filminin senaryosunu gene Michel kaleme almaktadır. Raphael Personnaz, Charlotte Le Bon, Jerome Commandeur de baş rolleri paylaşıyorlar.

Sevgilisine sürpriz doğum günü partisi hazırlayan Thomas, beklenmedik bir şeyle karşılaşır: Marie ondan ayrılır! Thomas çocuk sahibi olmak istememektedir ve Marie de daha fazla ilişkiyi devam ettirmez. Ayrıldıktan sonraki günlerde Thomas apartman merdiveninden yukarı çıkarken kucağına bir bebek düşer. Merdivenden yuvarlanan komşusu hastanede tedavi görürken, Thomas çocuğa bakmak zorunda kalır.


Çocuk sahibi olmak istemeyen erkeklerin çocuk bakmak zorunda kaldıkları senaryolarla hayli haşır neşiriz. Fransız yapımı olunca işin içine biraz mucize, biraz espri eklenir ümidiyle koltuğa otursam da sonuç büyük hayal kırıklığı oldu. Zira romantik bir hikaye zamanla romantik komediye geçecek güce sahipken, Michel tempoyu git gide düşüren bir film sunuyor. Eksik anlatım yüzünden Thomas kimdir, Marie kimdir, nelerden hoşlanırlar hoşlanmazlar, meslekleri nedir, sevgilerinin gücü nereye kadardır gibi sorular havada asılı kalıyor. Bunlara azıcık değinilmiş olsa orta şeker romantik komedi sınıfına girebilir. Bize kalansa ne olduğu belirsiz karakterler ve bir adet bebek.
Senaryo bu denli hayal kırıklığı yaratırken müzik, mekan, dekor, kostüm, renk, ışık pek dikkatinizi çekmiyor. Sevimli afişine rağmen sınıf atlaması imkansız bir projeye dönüşüyor. Ne Marie karakterini canlandıran Charlotte Le Bon’un güzelliği, ne de Thomas’ı canlandıran Raphael Personnaz’ın hatrı sayılır mimikleri ve oyunculuğu 90 dakikanın hızlıca geçmesini sağlıyor. Aralarındaki sevgiye bile inanamamışken türünün içinde “romantik” kelimesinin geçmesi yeterli gelmiyor. IMDB’den 5.4, Rotten Tomatoes’tan da 11 alması düşüncemi onaylıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...