14 Aralık 2014 Pazar

The Invisible (Görünmez) (2007)

Görünmez
Konusunu okuyunca merakıma yenik düşüp ekran başına geçtiğim Görünmez, 2007 tarihli olmasına rağmen Türkiye’de gösterime girmedi. Yönetmenliğini David S. Foyer’ın üstlendiği proje, “Den Osynlige” adlı eserden Mick Davis ve Christine Roum tarafından kaleme alınmıştır. ABD yapımı  fantastik ve dramın baş rollerinde Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden, Chris Marwuette, Alex O’Loughlin yer alıyorlar. 102 dakikalık film, dünya çapında 27 milyon $ hasılat elde etmiştir.

Gayet başarılı bir lise öğrencisi olan Nick’in en büyük hayali Londra’da eğitim almaktır. Annesinden gizli gizli ödev satarak para kazanan Nick, sonunda Londra biletini alır. Nick tüm planlarını yaparken, okuldaki Annie ve onun arkadaşlarının bir yanlış anlaması yüzünden bir kavgaya karışır ve çukura düşer. Kendine geldiğinde her şey daha farklı olacaktır.

Hayli sıkıcı on beş - yirmi dakika yaşattıktan sonra asıl konuya geçildiğinde film seyirciyi kendine çekiyor. Konu çok orijinal değil; daha önceden benzerlerini mutlaka izlemiş ya da duymuş olabilirsiniz. Gene de farklı bir açıdan bakmak, farklı bir yönetmenin gözünden incelemek için ekran başına geçebilirsiniz. Mekan, dekor, kostüm tasarımları fantastik ve dram türlerine göre başarılıdır. Size heyecan katabiliyor. Müzik çalışmaları orta halli, süre ise yeterlidir.
Karakter sayısı bazı sahnelerde gereğinden fazla geliyor. Konuyu hayli saptırırken, göz ve kulak yorgunluğuna sebep oluyorlar. Ayrıca, filmin polisiye tarafında o kadar çok mantık hatası var ki hedefteki Nick’i arka plana atıp bu hataları bulmak için kendinizi çabalar buluyorsunuz. Bir süre sonra da yıldırıyor. Senaryo daha iyi yazılmalı, konular birbirine daha sıkı bağlanmalıydı. Orijinal fikire sadık kalınsaydı 102 dakika su gibi akıp giderdi. Konu ilgi çekici, seyirciye aktarış ise zorlayıcıydı.

Oyuncu kadrosunun gençliğine Nick’in annesini canlandıran Marcia Gay Harden’ın tecrübesi de eklenince karakterleri izlemek keyifli oluyor. 1982 Canada doğumlu baş rol oyuncusu Justin Chatwin ise daha önceden TV projeleri ağırlıklı kariyerinde “Shameless”la ilerlemeye devam etmektedir.


IMDB’den 6.3, Rotten Tomatoes’tan 30 alan filmin geri bildirimleri çok olumlu değil. En büyük neden ise belirttiğim mantık hatalarıdır. Film daha çok Nick karakterine odaklanıp diğer karakterleri arka plana atsaydı, eminim adından daha çok söz ettirirdi. Kötü diye adlandırmak doğru değil, sadece Araf’ta kalmış bir film!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...