7 Şubat 2015 Cumartesi

And So It Goes (2014)

Michael Douglas ile Diane Keaton yan yana gelmişken ekran başına geçmemek imkansız olurdu. Türkiye’de gösterim tarihi belirsiz (ki muhtemelen gösterilmeyecek) 94 dakikalık komedi, dram komedi ve romantik türlerinin harmanı olan ABD yapımın yönetmenliğini Rob Reiner üstleniyor. Rob Reiner “When Harry Met Sally”, “A Few Good Men”, “The American President”, “The Story of Us”, “The Bucket List” gibi birçok filmin yönetmenliğini yapmış, çok kez de Altın Küre adaylığına layık olmuştur. Senaryo ise Mark Andrus’a aittir. Baş rollerde Douglas ve Keaton’a Frankie Valli, Sterling Jerins ve Annie Parisse eşlik ediyorlar. 30 milyon $’lık bütçeye karşılık 25 milyon $’lık hasılat elde etmiştir.

Oren, egosu hayli yüksek bir emlak komisyoncusudur. Emekliye ayrılmadan önceki son hedefi olan bir evin satışı için uğraşmaktadır. Standartları belli bir yaşamı varken, oğlu bir anda kızını Oren’e getirir ve ona göz kulak olmasını ister. Zaten huysuzluğuyla nam salmış Oren, ne yapacağını şaşırır ve tek çareyi hiç geçinemediği komşusu Leah’den yardım dilemekte bulur.

Türkiye’de gösterime girmemesinin sanırım en büyük nedenlerinden biri yurt dışı hasılatı ve senaryonun gelişigüzel ele alınmasıdır. Douglas ve Keaton gibi muhteşem bir ikili yan yana gelmişken böyle bir senaryoyla karşılaşmak elbette seyircinin hakkı değil. Senaryoyu yererken sanmayın ki birçok hata, düzensizlik var. Belli bir başlangıç, gelişme ve sona ulaşıyor. Hikayenin akışına kendinizi kaptırabiliyorsunuz. Ailenin ve komşuların önemini, yaşlılık döneminde insanların yaşadığı yalnızlıkla nasıl baş çıkabileceklerini, aşkın yaşın olmayacağını güzel güzel aktarıyor. Lakin benzerini o kadar çok izledik, duyduk, okuduk ki sadece ana karakterlerin mesleklerinin değişik olması, gereksiz çokça yan karakterin barındırılması bize farklı bir hikaye kazandıramıyor. Oyuncu kadrosunun neden bu senaryoyu kabul ettiklerini düşünmeden edemiyorum. Tabi onların Rob Reiner’e hayır diyemedikleri aşikar!
Mekan, dekor, de kostüm ana karakterlerin yaşına uygun tasarlanmış: Hayli sade, göze çarpmayan, belki de biraz yorgun tonlar ve yerler seçilerek! Müzik çalışmaları 94 dakikanın keyifli geçmesini sağlıyor. Tabi Rob Reiner’ın kamerasına diyecek laf yok: Temiz görünüm, kilit noktaları yakalayan kamera açıları, renk ve ışık uyumu, oyuncuların seçimi Reiner’ın varlığını hatırlatıyor.


IMDB’den 5.6, Rotten Tomatoes’tan 18 alan filmin geri bildirimleri hayli olumsuzdur. Michael Douglas ve Diana Keaton beklenileni veremiyor. Tecrübelerine diyecek söz yokken, bu filmde gönüllü oynamışlar hissi veriyorlar. Zaman geçirmek için seyretmekte fayda var ama sadece bu kadar!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...